Her finner du svar!

Har vi samlet noen spørsmål og tilhørende svar som antakelig er av interesse. Hvis du har flere spørsmål, kan du når som helst ringe oss eller ta kontakt på e-post (se kontakt).

Generelle spørsmål

Vi er et rent datterselskap av Dethleffs og leier ut bobiler fra Dethleffs. Dessuten tilbyr vi utleie av Globecar og VW California.

Ingen av bilene til McRent er eldre enn 3 år.

Bobiler kan bestilles inntil 14 dager før leieforholdet begynner. Bestillinger med en kortere frist er bare mulig etter avtale med det aktuelle utleiestedet.

Leietakeren må ha gyldig legitimasjon/pass og førerkort.

For gruppene Compact, Family og Comfort må leietakeren være minst 21 år, og for gruppen Premium er minstealderen 25 år.

Hver ekstrasjåfør kan registreres gratis når bilen hentes hos utleieren. Leietakeren overtar ansvaret for ekstrasjåføren.

Man må ha hatt førerkort i klasse B i minst 1 år for biler under 3,5 tonn.

Vær oppmerksom på at noen biler har en totalvekt på over 3,5 tonn. Det kreves at man har hatt førerkort i klasse C1 i minst 3 år.

Bilene til McRent kan bestilles på forskjellige måter:

 • Lokalt hos Sørlandets Caravansenter i Grimstad, Stavanger, Bjerkvik, Nordkjosbotn, tlf.: +47 970 55 696 - epost: mcrent.ferda(at)ferda.no
 • Lokalt på utleiestasjonen i Oslo, tlf.: +47 401 55 407 - epost: oslo(at)mcrent.no
 • Via bestillingsportalen under www.mcrent.no

Når du henter bobilen, er den ren inn- og utvendig, og du må levere den tilbake i rengjort stand. Den utvendige rengjøringen er inkludert i prisen. Hvis innvendig rengjøring, tømming av avløpsvanntank og/eller kassetter til toalettet skal foretas helt eller delvis av utleieren når bilen leveres tilbake, vil utleieren kreve rengjøringstillegg. Vær oppmerksom på at eventuelle påløpende kostnader skal betales lokalt.

Når du skal hente bilen, må du regne med at formaliteter og anvisninger tar ca. en time. Sørg for å få et nøyaktig tidspunkt fra utleiestedet for overtakelse. Da unngår man overbelastning av utleiestedet og lange ventetider. Ikke planlegg lange kjørestrekninger for denne dagen. Ta deg god tid når du skal hente bilen. Sammen med vår medarbeider bør du påse at bilen er fullt utstyrt og at eksisterende slitasjetegn blir bemerket i overtakelsesprotokollen.

Avhengig av tid på sesongen er minste leietid mellom 7 og 14 dager. Kortere leietider må eventuelt avtales med utleiestasjonen.

Nei, vi har dessverre ikke utleie av campingvogn på dette tidspunkt.

Prisene til McRent beregnes etter sesong, og overgangen mellom to sesonger skjer på en bestemt dag.

Enhver utleier av bobiler som leier ut bobilen sin mot betaling, opptrer i næringsmessig sammenheng. Dermed kan det ikke drives "privatutleie av bobiler" i ordets egentlige forstand.

Når du skal leie bobil, må du passe på registreringen i kjøretøyets papirer. Her skal det uttrykkelig være en registrering som "Fører av leiebil". Hvis ikke har du som leietaker INGEN forsikringsdekning hvis det oppstår skader!

Når du henter bilen, får du en skadeprotokoll, og denne må du fylle ut hvis det oppstår en skade. Ved brann, tyveri, viltskader eller andre skader må politiet og utleiestedet underrettes. Utleiestedet må dessuten informeres om alle detaljer ved ulykkesforløpet.

Krav om skadeserstatning fra andre som berøres av ulykken, aksepteres ikke.

En bobil kan bare overtas i utleiestedets åpningstid. Vær også oppmerksom på at på noen utleiesteder må overtakelse skje på ettermiddagen og tilbakelevering på formiddagen.

Du får informasjon om de nøyaktige klokkeslettene i tilbudet.

Hvis du ønsker å ha med husdyr, må du få tillatelse direkte fra utleiestedet. Når bilen skal leveres tilbake til utleiestedet, skal den være like ren som en bil som leveres tilbake uten at det har vært husdyr om bord. Hvis du tar med husdyr, kan det raskt påløpe høyere rengjøringskostnader. Det er leietakeren som har ansvar for sikker og forskriftsmessig transport av husdyr, likeledes for å følge eventuelle innreisebegrensninger og vaksinasjoner.

For europeiske stasjoner / bobiler:

Internasjonale reiser i Europa er mulig. Det er tillatt å reise i de fleste europeiske lande.

For følgende lande finnes der inreiserestriksjoner:

 • Kosovo
 • Marokko
 • Moldova
 • Tyrkia
 • Russland
 • Ukraina
 • Hviterussland

Turer til lande utenfor Europa krever skriftlig samtykke fra utleier.

Turer til krigs- og krisesoner er forbudt.

Servicegebyret inkluderer både utvendig vask og praktisk klargjøring, samt en teknisk gjennomgang av bobilen før avreise. Det vil si at du vil få demonstrert alle tekniske detaljer rundt kjøretøyet, for at også du som er helt fersk på dette området kan starte bobilturen godt forberedt og uten bekymringer.

Teknik spørsmål

Vårt store utvalg av ulike grunnmodeller omfatter alt fra små kassevogner for to personer (Compact Standard) til romslige fullintegrerte biler for 6 personer, altså noe for enhver smak.

Vi har ingen leiebiler som er utstyrt med automatgir og/eller tilhengerfeste.

Når du henter bilen, får du to fulle (min. halvannen) gassflasker på 11 kg. Disse kan du bruke opp og levere tomme tilbake uten at det koster noe ekstra.

På mange bensinstasjoner og de fleste campingplasser kan du fylle opp gassflaskene igjen.

Husk at det er ulike koblinger og ulike gassflasker i utlandet, og hvis du skal fylle en norsk gassflaske, må du ha en adapter. Dette kan du få informasjon om der du leier bilen. De medfølgende norske gassflaskene må ikke byttes mot utenlandske gassflasker.

Nå kan du fylle drikkevann på mange bensinstasjoner, campingplasser og på tusenvis av forsynings- og avfallsstasjoner.

I de fleste tilfellene betaler du bare et lite beløp for å fylle drikkevann.

Bilene våre er utstyrt med en drivstoffgjerrig og kraftig turbodiesel av siste generasjon.

Finansiellt spørsmål

Ja, når du henter bobilen skal du betale et depositum på NOK 15000. Hvis depositumet skal betales med kredittkort, må kortinnehaveren og leietakeren være samme person. Det går også an å overføre depositumet på forhånd sammen med resten av leiebeløpet. Vær oppmerksom på at utleiestedet ikke har anledning til å overlevere en bil hvis depositumet fremdeles ikke har gått inn på utleiestedet konto.

Hvis en forpliktende bestilling blir kansellert, vil det føre til følgende avbestillingsgebyrer:

 • opptil 50 dager før leieperioden begynner, vil et behandlingsgebyr på NOK 3.000 bli debitert
 • mellom 49 og 15 dager før leien skulle ha begynt, 50 % av leieprisen
 • under 15 dager før leien skulle ha begynt, 80 % av leieprisen
 • på leiedagen eller hvis ikke bilen hentes, 95 % av leieprisen

(se standard kontraktsvilkår)

Bilene våre skal leveres tilbake på det utleiestedet der de ble overlevert. På noen utleiesteder er det mulig å bestille enveisleie. Ved enveisleie er overleverings- og tilbakeleveringssted forskjellige, men dette bestemmes og beregnes før leien begynner. Enveisleie er bare mulig ved forespørsel.

Med unntak av spesialklassen VW California Coach (uten dusj og WC) er alle bilene utstyrt med kjøkken, kjøleskap, komfyr, sanitærområde med vask, dusj og kjemisk toalett (kassett), effektiv oppvarming, tank for drikke- og avløpsvann, sikkerhetsbelter i boområdet, servostyring, kabeltrommel og tilkoblingskabel, europlugg for 230 V, separat 12-voltsbatteri til boområdet, batterilader, sykkelstativ og stereoradio med CD-spiller. Ekstrautstyr som bord/stoler, servise, kjøkkenutstyr, barneseter og kjettinger kan fås etter ønske og mot et tillegg.

Dessuten inkluderer leieprisen allerede:

 • fri kilometer*
 • moms
 • full kaskoforsikring med egenandel på NOK 15000 ved hvert skadetilfelle (Norge)
 • ansvar etter Bilansvarsloven dekkes med ubegrenset beløp for personskade og med inntil NOK 5 millioner ved annen skade enn personskade. Utenfor Norge omfatter dekningen erstatningsansvar etter skadestedets lovgivning for bilansvar.
 • Fiat mobilitetsgaranti og nødhjelp
 • Markise
 • Delvis ryggekamera
 • Dethleffs' sikkerhetspakke
 • Klimaanlegg i førerhus
 • Sykkelstativ
 • Utvendig rengjøring
 • 2 gassflasker
 • Nivåklosser
 • CI-kabel
 • Kabeltrommel
 • Toalettkjemikalier
 • Vannslange

Avvikende regler for depositum i utlandet.

* I utgangspunktet er alle kilometer inkludert i McRent. Noen kampanjer kan imidlertid medføre begrensning av kjørelengde. Ekstra kjørte kilometer beregnes i henhold til gjeldende prisliste.

Når du leier en McRent-bil får du fullkaskoforsikring med en egenandel på NOK 15000 per skadetilfelle og en ansvarsforsikring som dekker ubegrenset beløp for personskade og inntil NOK 10 millioner ved annen skade enn personskade.

Top